Skogsbo/Avesta IF U

Referat: Horndals IF - Skogsbo/Avesta IF U

Horndals IF - Skogsbo/Avesta IF U 3-2 (1-2)

Vinst med 3-2 i första seriematchen för säsongen.
Ganska jämn match där vi trots allt vann rättvist med lite mer spelövertag överlag och vi hade också flera farliga målchanser än SAIF.

SAIF gjorde 0-1 redan efter 8 minuters spel av tidigare Horndalsspelaren Selim Idris.
I 30:e minuten kvitterade Magnus Sjöström på nick inne i straffområdet efter inlägg av Albin Sjöström.
Efter det tog vi över spelmässigt och tryckte på en del för att utnyttja vårt övertag.
Första halvlek gick dock rent resultatmässigt ändå till SAIF. I sista sparken innan halvtidsvilan gjorde de 1-2 där målgöraren var klar offside vilket han själv erkände med ett blink & ett leende...
Svårt såklart för en ensam domare utan linjemän men det var lite väl klar offside...

I andra halvlek fortsatte vi med något mer spelövertag och hade bud på flera mål där vi borde ha gjort det bättre.
Vi visade iallafall god moral och gav aldrig upp, vilket till slut gav resultat.
I matchminut 80 nickskarvade Magnus Sjöström in bollen över målvakten till 2-2 efter ett långt inkast av Johan Eklind.
För att sätta pricken över i:et så avgjorde Milad Sarwari till 3-2 genom att sätta bollen välplacerat på ett lågt skott utanför straffområdet. Dessförinnan hade Filip Söderlund levererat bollen till just Milad. Målet gjordes med 4 minuter kvar att spela.

Härlig moralseger där vi i slutet av matchen också visade lite kyla och förstånd, framför allt i backlinjen. Förra året i samma situation hade vi lite mer panik i våra beslut. Det förutom inställningen tar vi med oss och bibehåller till nästa match.